Dru yoga, Dans & Mantra dag

Laat je een dag verwennen met muziek, dans, zang, bosbaden en heerlijk eten. We besteden aandacht aan de adem en de stem,  met dru yoga (de yoga van het hart) doen we oefeningen om ruimte te maken voor de stem en het hart, door dans en bodypercussie maken we het lichaam en de stem vrij. Door dru yoga, dans en het zingen van mantra's kun je in flow komen. Flow is een staat van zijn waar lichaam, geest en ziel in balans raken.

Dru yoga, Dans & Mantra Dag

20 juni 2020 (voorlopig uitgesteld vanwege Corona)

Hou de website in de gaten voor een nieuwe datum.

Lochem

De workshop wordt gehouden in de yoga studio in Lochem op een paar minuten lopen vanaf de stadskern en een kwartier lopen vanaf het treinstation. 

Er is gratis parkeer gelegenheid.

Yoga en Dans - Marleen en Beatrix

Vanuit een aantal dru-yogabewegingen vertrekken we naar de vrije dans. Het thema is: Een nieuw begin. Een nieuwe lente, een nieuwe dag, een nieuw moment.

De ochtend wordt begeleid door Marleen van Haastrecht en Beatrix Derksen

Dru yoga

Bij de dru yoga ligt de focus op de innerlijke en fysieke balans, het bewust worden/ zijn van je lichaam en de adem, het ruimte maken voor je stem en het maken van contact met je hart, zoals dit ook tijdens mantra zingen wordt ervaren. Dru yoga heeft veel overeenkomsten met andere vormen van yoga, maar neemt door onder andere de yoga-flows, een unieke positie in. Het is een zachte vorm van yoga en voor iedereen toegankelijk. Er is veel aandacht voor alignment en het soepeler maken van de rug, de beweging van het lichaam, verandering, vertrouwen, liefde, moed, meegaan met de stroom en de overtuiging dat onze mogelijkheden onbegrensd zijn. 

Marleen van Haastrecht

Dans

Dans is een bewegingstaal. Tijdens het dansen richten we de aandacht beurtelings op de verschillende gebieden. Dans is voor iedereen. Dik, dun, stijf of lenig. Je krijgt eenvoudige oefeningen aangeboden in de dans, die iedereen op haar/zijn eigen manier kan dansen. Laat je verrassen. Het is een dans om dieper in contact te komen met je hele lichaam. Er is genoeg ruimte om ook lekker vrij je eigen dans te dansen.

Beatrix Derksen

John van Strijp

Mantra zingen - John van Strijp

Na een heerlijke lunch en een boswandeling, sluiten we de dag af met mantra zingen. Iedereen kan er aan meedoen, er is geen competitie en je hebt geen goede of mooie stem nodig voor mantra zingen. De mantra’s of liederen worden in vele verschillende talen gezongen o.a. in het Sanskriet, Hebreeuws, Tibetaans, Indiaans, Engels, Spaans enz.

Door de herhalende klanken van Mantra's kun je je aandacht beter richten. Door mantra's te zingen of luisteren kom je in het moment. Het is een vorm van mediteren. Ontdek hoe mantra’s je de weg naar binnen wijzen, Ervaar de trilling en de diepe verstilling die ze brengen.

John van Strijp begeleid de mantra's met zijn gitaar.

Dagindeling

De dag ziet er als volgt uit:

Dru-yoga en Dans door Marleen van Haastrecht en Beatrix Derksen

Tijd: 10.30 u. - 12.30 u.

Plaats: Wapen van Lochem 7, Lochem

We verplaatsen ons gezamelijk met auto's en fietsen naar De Eekhoorn in Bospark Ruighenrode. Als je heen en terug een lift nodig hebt wordt daarvoor gezorgd.

Na een heerlijke lunch heb je gelegenheid om te wandelen in het bos 

Mantrazingen met John van Strijp

Tijd: 14.30 - 16.30 u. Plaats: De Eekhoorn, Bospark Ruighenrode, Lochem

Bijdrage en aanmelding

Bijdrage voor de hele dag inclusief lunch: € 60,-

Meld je snel aan via deze website of bij Marleen, Bea of John.

Er is maar plaats voor 10 deelnemers.

06-18339912 of marleen.v.haastrecht@gmail.com

Hartegroet, Marleen