Yoga & Mantra Retreat

Gedurende deze week in een frans kasteel met 11 hectare landgoed om ons heen, hebben we de kans om te onthaasten met Dru-yoga (de yoga van het hart), mantra's zingen, shinrin-yoku (de Japanse kunst van het bosbaden - je helemaal onderdompelen in de natuur) en taketina (bodypercussie).

Aanmelden

Klik hier

Dru yoga & Mantra Retreat

Dru yoga, mantra zingen en gitaarles

3 – 10 augustus 2019

Dru yoga & bosbaden - Marleen van Haastrecht

Dru yoga

Bij de yoga ligt de focus deze week op de innerlijke en fysieke balans, het bewust worden/ zijn van je lichaam en het maken van contact met je hart, zoals dit ook tijdens mantra zingen wordt ervaren. De vorm van yoga die gebruikt wordt is Dru yoga. Dru yoga heeft veel overeenkomsten met andere vormen van yoga, maar neemt door onder andere de yoga-flows, een unieke positie in. Er is veel aandacht voor alignment en het soepeler maken van de rug, de beweging van het lichaam, verandering, vertrouwen, liefde, moed, meegaan met de stroom en de overtuiging dat onze mogelijkheden onbegrensd zijn. 

La Maison Neuve is een prachtige plek voor yoga en meditatie. Behalve van de overdekte yogaruimte kunnen we gebruik maken van verschillende locaties op het prachtige landgoed. 

Bosbaden

In deze omgeving gaan we ook het in Japan zo populaire Shinrin-Yoku ervaren. De betekenis van Shinrin-Yoku is bosbaden. Ondertussen is dit ook in Nederland populair (mindfullness in het bos - je verbinden met de natuur, de plek waar je bent).

De yoga, meditatie en het bosbaden wordt begeleid door Marleen van Haastrecht

Bosbaden

Mantra zingen - Gerda van Kleef

Een prachtige en heerlijke aanvulling in de yogaweek is het mantra zingen . Iedereen kan er aan meedoen, er is geen competitie en je hebt geen goede of mooie stem nodig voor het mantra zingen. De mantra’s of liederen worden in vele verschillende talen gezongen o.a. in het Sanskriet, Hebreeuws, Tibetaans, Indiaans, Engels, Spaans enz. Telkens gaan we van start met korte Tai Chi bewegingen om de (zang)spieren los te maken en te ontspannen. Daarna gaan we over naar de body percussie. De percussie (het klappen in de handen en het kloppen op je lichaam) zorgt voor een goede bloeddoorstroming en wordt tevens de weg naar het ritme van het mantra lied. Stap voor stap. Bodypercussie is muziek maken met het eigen lichaam als enig instrument. Waarbij samenwerken alles nog mooier maakt. Er is geen competitie , het is genieten wat er samen ontstaat. Door de concentratie in het begin raakt je hoofd even vrij van allerlei gedachten en maakt dat het drummen plots vanuit je centrum doorgaat, dit is een weldaad voor het lijf en voelt heel goed aan. Fantastisch te weten dat je zo zelf aan de slag kunt na deze wee , zonder afhankelijk te hoeven zijn van instrumenten.

Gerda van Kleef zal de mantra’s gaan begeleiden. Zij heeft haar achtergrond liggen in de flamenco-dans en zang , waarbij het zelf begeleiden met de palmas, hakken en/of andere percussie nooit zal ontbreken. Zij begeleid de mantra’s ook met gitaar, flatdrum en ukelele.

Gitaarles - Gerda van Kleef

Je kunt leren om enkele mantra’s op gitaar of jukelele te leren spelen, zodat je als je eenmaal weer thuis bent je jezelf kunt begeleiden of het kunt gebruiken om een groep te begeleiden, als je daar al ervaring mee hebt.

Globaal programma

(je kunt overal aan meedoen of een selectie maken)

09:00 - 10:00 uur ontbijt

10:30 - 11:45 uur Dru yoga

12:00 - 12:30 uur meditatie of bosbaden

13:00 - 14:00 uur lunch

14:30 - 16:30 uur Mantra zingen en ritme

18:30 - 19:30 uur gitaarles; begeleiden van mantra’s op gitaar of ukelele

18:30 - 19:30 uur Dru-yoga avondworkshop voor mensen zonder gitaar of ukelele

19:30 uur avondeten

21:00 uur Vuur, Spaanse avond, dans of vrij

Op Woensdag is er een vrije dag. Je kunt dan de omgeving verkennen of heerlijk onder een boom een boek lezen. Wij hebben veel informatie en folders.

Op woensdagavond is er een Spaanse avond met optreden. Voor liefhebbers is er op deze dag in de ochtend na het ontbijt een rondleiding door het kasteel en landgoed door de Nederlandstalige kasteelheer.

De week begint op zaterdag 03 augustus om 20:00 uur met kennismaken en een avondmaaltijd. Je kunt tussen 17:00 en 20:00 uur aankomen.

Zaterdag 10 augustus is de week afgelopen na het ontbijt en afscheid. Je kunt tot 10.00 uur in de kamers en tot 12:00 uur op het terrein blijven. Tijdens het ontbijt kun je een lunch klaarmaken om mee te nemen.

Kosten

Vroegboekers: 525, - (aanmelden en betalen vóór 1 mei)

Happy Camper: 595, -

Inclusief

* Kamperen en gebruik van de voorzieningen en het terrein

* Een keuze of een combinatie van de volgende workshops:

              Dru-yoga, Mantrazang, Leren begeleiden van Mantra's op gitaar, Meditatie & Bosbaden            

* Eten & drinken (inclusief water, koffie, thee, sappen en wijn)

* Transfer van en naar treinstation Chatellerault

* Spaanse avond met optreden

* 1 x uit eten in een bijzonder restaurant

Exclusief

* Reisverzekering (verplicht)

* Annuleringsverzekering (aanbevolen)

* Kamers in La Maison Neuve of Maison de Gardien

* Heen- en terugreis (carpoolen is vaak mogelijk) 

La Maison Neuve

La Maison Neuve

Stel je voor dat je een prins of prinses bent op je eigen romantische en charmante kasteel- of kasteelcamping.

La Maison Neuve is een inspirerende plek in een heuvelachtig landschap met zonnebloemen, romantische kastelen, weiden en bossen.

La Maison Neuve vertelt het verhaal van verschillende tijdperken. Het kasteel, waarvan de oorsprong terug gaat tot 1450 zag grote veranderingen in de jaren 1800. Het is omringd door 11 hectare bosrijk landgoed, Op het landgoed vindt u biologische fruit- en rozentuinen en een pad dat door het bos loopt met zeer oude en zeldzame bomen, bronnen en een prieel. De bamboe rond de vijver draagt ​​bij aan het romantische aspect van het landgoed. Het bos wordt levendiger door vogelgezang. Het is mogelijk om de specht, de nachtegaal en zelfs de hop te herkennen ☺. Afgezien van de vogels en vele vlinders, kunt u ook hazen, vossen, dassen of reeën tegenkomen. Tijdens yoga verschijnen vaak eekhoorns. We horen hen op de daken van de semi-overdekte yoga / dansvloer rennen met hun buit van boom naar boom springen en hazelnoten en walnoten kauwen en verbergen. De kleine kapel herinnert ons eraan dat onze voorouders ook voor hun geestelijke gezondheid zorgden. 's Nachts worden uilen gehoord en kunnen de sterren bewonderd worden. Deze prachtige plek biedt een inspirerende omgeving. Geniet van een reis naar je hart, een onvergetelijke ervaring!

Kamers

Omdat alle kamers verschillend zijn, worden kamers door de kasteelheer aangewezen U kunt tijdens het registreren uw voorkeur aangeven. Uw voorkeur zal zoveel mogelijk in aanmerking worden genomen.

Voorbeelden kamers:

*Budgetkamer: 10, - p.p.p.night (dubbele bezetting)

*Eenpersoonskamer: 10 tot 17,50 p.p.p.nacht

*Tweepersoonskamer met 1 of 2 bedden met eenpersoonsgebruik is 20 tot 30 euro per nacht

*Op de yoga & mantra retraite vragen we om je eigen lakens, handdoeken en toiletartikelen mee te brengen Bij uitzondering, kun je een laken/ handdoekenpakket huren voor 15 euro. Je doet ons wel een groot plezier als je ze zelf meeneemt

Vele handen...

*Op de yoga & mantra retreat worden alle maaltijden door ons verzorgd, We vragen wel om hier en daar een handje te helpen, zoals bij het dekken van tafels en afwassen in gezellige groepjes.

Aanhang

Als je een partner of vriend wilt nemen die niet aan de workshops deelneemt, betaalt deze persoon 395 per week (vroege vogel 325) voor kamperen, eten, drinken en gebruik van het terrein.

Graag per persoon apart aanmelden.

Adres

La Maison Neuve, 86100 Antran, FRANCE

Regio Tours - Poitiers in departement Vienne

Foto's van het kasteel

Klik op de volgende link om foto's van het kasteel te bekijken.

https://www.borntodance.nl/venue-france

Aanmelden

Klik hier

06-18339912 of marleen.v.haastrecht@gmail.com

Hartegroet, Marleen