Dru yoga & Mantra

We besteden aandacht aan de adem en de stem,  met dru yoga (de yoga van het hart) doen we oefeningen om ruimte te maken voor de stem en het hart, door chacradans en bodypercussie maken we het lichaam en de stem vrij. Door dru yoga, dans en het zingen van mantra's kun je in flow komen. Flow is een staat van zijn waar lichaam, geest en ziel in balans raken.

Dru yoga & Mantra Zingen

Data volgen

Lochem

De workshop wordt gehouden in de yoga studio in Lochem op een paar minuten lopen vanaf de stadskern en een kwartier lopen vanaf het treinstation. 

Dru yoga & chacradans - Marleen van Haastrecht

Dru yoga

Bij de dru yoga ligt de focus op de innerlijke en fysieke balans, het bewust worden/ zijn van je lichaam en de adem, het ruimte maken voor je stem en het maken van contact met je hart, zoals dit ook tijdens mantra zingen wordt ervaren. Dru yoga heeft veel overeenkomsten met andere vormen van yoga, maar neemt door onder andere de yoga-flows, een unieke positie in. Het is een zachte vorm van yoga en voor iedereen toegankelijk. Er is veel aandacht voor alignment en het soepeler maken van de rug, de beweging van het lichaam, verandering, vertrouwen, liefde, moed, meegaan met de stroom en de overtuiging dat onze mogelijkheden onbegrensd zijn. 

Chacradans - Marleen van Haastrecht

In combinatie met Mantra zingen is er ook een korte kennismaking met chacradans. Tijdens het dansen richten we de aandacht beurtelings op de verschillende chacra's, waarbij we ons laten leiden door afwisselende soorten muziek. Bij elke chacra hoort weer andere muziek. Laat je verrassen. Het is een dansmeditatie om je hele lichaam in korte tijd in balans te brengen en het is een goede voorbereiding op mantra zang.

Mantra zingen - Gerda van Kleef

Een prachtige aanvulling op dru yoga is het mantra zingen. Iedereen kan er aan meedoen, er is geen competitie en je hebt geen goede of mooie stem nodig voor mantra zingen. De mantra’s of liederen worden in vele verschillende talen gezongen o.a. in het Sanskriet, Hebreeuws, Tibetaans, Indiaans, Engels, Spaans enz.

Na dru yoga en dans gaan we van start met korte Tai Chi bewegingen om de (zang)spieren los te maken en te ontspannen. Daarna gaan we over naar de body percussie. De percussie (het klappen in de handen en het kloppen op je lichaam) zorgt voor een goede bloeddoorstroming en wordt tevens de weg naar het ritme van het mantra lied. Stap voor stap. Bodypercussie is muziek maken met het eigen lichaam als enig instrument. Waarbij samenwerken alles nog mooier maakt. Er is geen competitie , het is genieten wat er samen ontstaat. Door de concentratie in het begin raakt je hoofd even vrij van allerlei gedachten en maakt dat het drummen plots vanuit je centrum doorgaat, dit is een weldaad voor het lijf en voelt heel goed aan. Fantastisch te weten dat je zo zelf aan de slag kunt, zonder afhankelijk te hoeven zijn van instrumenten. 

Gerda heeft haar achtergrond liggen in de flamenco-dans en zang , waarbij het zelf begeleiden met de palmas, hakken en/of andere percussie nooit zal ontbreken. Zij begeleid de mantra’s ook met gitaar, flatdrum en ukelele.

06-18339912 of marleen.v.haastrecht@gmail.com

Hartegroet, Marleen