The Celtic Heartbeat

Ierland - Newgrange & Connemara

The Celtic HeArtbeat

zomer 2022

Meer informatie en aanmelden: 06 - 183 39 912

 

 marleen.v.haastrecht@gmail.com

 

Een zeer bijzondere en inspirerende reis naar Newgrange & Connemara:

 

Tijdens The Celtic HeArtbeat ervaar je de oerkracht, de magie en het kloppende hart van moeder aarde in het ruige Ier­se landschap. Tijdens deze week krijg je de kans om het contact met je eigen hart en essentie te hervinden en helemaal tot rust te komen.

 

De eerste twee dagen verblijven we in de Boyne Valley, bij Drogheda, iets ten noorden van Dublin. Hier bezoeken we Newgrange, Knowth, Dowth, de Hill of Tara en the Holy Well of Tara. De megalithische monumenten van Newgrange, Knowth en Dowth zijn één van de oudste ter wereld. Ze zijn ouder dan Stonehenge en de piramiden van Egypte. In deze graftempels zijn zeer bijzondere spiraalvormige rotsinscripties te vinden. Er vonden inwijdingen plaats met betrekking tot de Moedergodin Danu. Deze monumenten zijn opgericht door het godenvolk, de Tuatha-de-Danaan, volgens verhalen het volk van Atlantis.

Bij goed weer kunnen we yoga of meditatie doen op de Hill of Tara (Temhair in Gaelic). Het is een plaats die al 3200 jaar voor Christus een cultusplaats was waar magische rituelen werden uitgevoerd. Veel Ierse verhalen gaan over Tara. Je voelt de magie als je op deze plek staat. We kunnen ook de kracht voelen van 'the Stone of Destiny' (Lia Fáil in het Iers) op de Hill of Tara. Er werd geloofd dat de steen zo hard zou schreeuwen dat het in heel Ierland te horen zou zijn, wanneer de ware koning van Ierland in de buurt zou komen. Vanaf de Hill of Tara heb je op een heldere dag een spectaculair uitzicht over ongeveer 25% van Ierland.

 

Na het bezoek aan Newgrange en Tara gaan we naar de westkust van Ierland, waar we kunnen genieten van de oerenergie van Connemara en (als het weer het toelaat) de yoga op het strand. In Connemara verblijven we in The Anglers Return, een bijzonder en authentiek landhuis midden in de ruige, ongerepte en magische natuur. Het landhuis heeft een grote biologisch groentetuin en kijkt uit op de Ballinahinch rivier en een meer. Een prachtige plek, waar het leven nauw verbonden is met de elementen.

globaal ochtendprogramma

 • dru yoga en meditatie;
 • ontbijt (biologisch);
 • dru-yoga, yogadans of dansmeditatie
  Bij goed weer kunnen we ook gebruik maken van de prachtige tuin en het strand.

 

het middagprogramma bestaat uit een van de volgende activiteiten

 

 • unieke en magische wandelingen om in contact te komen met The Celtic HeArtbeat,
 • 2 wandelingen zijn onder begeleiding, één daarvan is een stiltewandeling;
 • bezoek aan Roundstone, een dorpje uit de 18e eeuw aan de haven met een prachtig uitzicht op de 'Twelve Bens' heu­vels. Veel schilders hebben dit dorpje al vastgelegd op het witte doek. Artiesten en fotografen kunnen er hun hart op­ha­len. Bill Whelan, componist van 'Riverdance', woont in het huis waar Sting heeft gewoond. Tim Robinson, schrijver en bekend kaartenmaker woont ook aan de haven van Roundstone;
 • bezoek aan de winkel en workshop van Malachy Bodhrán, een beroemd bodhránmaker. Een Bodhrán is een Ierse drum;
 • bezoek aan de pottenbakkerij.
 •  

het avondprogramma bestaat uit een van de volgende activiteiten

 • adembenemende wandeling langs de rivier, door het bos en de tuinen naar Ballinahinch Castle;
 • muzieksessie bij de open haard;
 • een korte workshop of meditatie (twee keer).

06-18339912 of marleen.v.haastrecht@gmail.com

Hartegroet, Marleen